08 Şubat, 2006

Jylland kriterleri

Senelerdir bıkmadan usanmadan kapısında beklediğimiz AB'den tokat üstüne tokat yemeye devam ediyoruz. Bosna'da olanlara kafasını çeviren, Kosova'da olanlara uzunca süre hiç tepki vermeyen, Afganistan ve Irak'ta olanları büsbütün yoksayan, şimdi de İran'a karşı ABD ile kolkola girmeye hazırlanan AB, İslam'a karşı olan bu savaşının psikolojik cephesinde ilk bombayı attı. Peygamberimiz Hz. Muhammed'i(sav) bir terörist gibi resmeden Danimarka gazetesi Jyllands-Posten ve bu karikatür serisini yaraya tuz bastıklarını, asit döktüklerini bile bile yayınlayan Avrupa'nın diğer "büyük" gazeteleri bu hamleyle İslam'a ve bu toprakların insanlarına bir değil iki büyük darbe indiriyorlar. Bu densizler sadece dinimizce büyük bir günah işlemekle kalmıyorlar, hem de yıllardır katoliğiyle, protestanıyla bas bas bağıran Batı'nın yobazlarına çanak tutuyor ve "Ortadoğu'da terörizmin kaynağı İslam'dır, Muhammed de ilk teröristtir." deliliğine gazetelerinin sütunlarından destek veriyorlar.

Eksiksiz tüm Müslüman ülkelerinde çok büyük kalabalıklar zıvanadan çıkmış, bir akıl karışıklığı içinde sağa sola saldırıyorlar. Danimarka bayrağı mı yaksınlar? AB temsilcilikleri mi bassınlar? İskandinav ürünlerini mi boykot etsinler? Hiçbirinin bir çözüm olmadığının, bu ölçüsüzlere akıl verilmeyeceğinin, bu şımarıkların özür dilemeyeceğinin üç aşağı beş yukarı herkes farkında. Ama öfkeli kalabalık böyle bir densizliği ve üstüne gelen Avrupalı siyasilerin pişkinliğini sindirebilecek durumda değil... Hem neden sindirsinler ki zaten?

Bir de İslam'ın hoşgörü dini olduğundan, affetsek ne olacağından dem vurmuyorlar mı?! Bir kere de Avrupa bir hoşgörü gösterse? Bir büyüklüğünü görelim be AB! Ne olur? Sadece bize değil, kendi ülkelerinde yaşayan şu Müslümanlara bir büyüklük yap. Gönülden bir özür dile! Sadece bir karikatür için değil. Senelerdir hayvan muamelesi yaptığın Müslüman mülteciler için. Geçtiğimiz Ramazan ayında Paris'in gettosunda can veren çocuklar için. Bosna'da katledilen Boşnaklar, Kosova'da kesilen Kosovalılar için. Afganistan'da, Irak'da kafasına bomba düşen çocuklar için. Bir özür...

AB yolunda kimbilir daha neleri tamamlaması gerekecek Türkiye'nin... Daha ne Kıbrıslar, ne sözde soykırımlar, ne Gümrük Birlikleri, ne Kopenhag kriterleri gelecek önümüzdeki masalara. Hükümetler körü körüne bu Avrupa davasına bağlı olduktan sonra AB yolunda bunların hepsinin aşılacağından hiç bir şüphem yok. Hani olur ya bir gün Türkiye AB'ye tam üye olarak alınırsa... O gün Avrupa Jylland kriterlerini yerine getirmiş olacak mı? Asıl mesele burada.

Hiç yorum yok: